• Welkom
  • Kalender
  • Bouw

Hallo,

Welkom op onze website. Fijn dat je even een kijkje komt nemen.

Surf gerust wat rond. We proberen hier zoveel mogelijk info te geven over de werking van de school. Je kan een kijkje gaan nemen in onze klassen of onze foto’s bewonderen.

Vind je niet wat je zoekt, neem dan contact op met ons via het contactformulier.

Tot ziens!

KalenderDe laatste versie van de kalender is voortaan terug te vinden via Gimme.

We zijn momenteel aan het bekijken om de Gimme kalender rechtstreeks op de website te tonen.

De Hei bouwt -- Update maart 2019

Vorige week kon u een artikel over de nakende werken in Het Laatste Nieuws lezen. Voor de mensen die dit gemist hebben, zetten we het artikel ook nog even op onze website:


Bouw van schoolgebouw De Hei start op 8 april


De werken aan de nieuwbouw voor gemeentelijke basisschool De Hei in Pijpelheide (Booischot) starten op 8 april. Dat meldt schepen van Onderwijs Eddy Gorris (N-VA).

“Eind 2017 stelde het schepencollege het architectenbureau ‘Morgen Architectuur’ aan om een voorontwerp te maken voor de gemeentelijke basisschool in Pijpelheide. Het gaat om een nieuwbouw voor de lagere school met zes klaslokalen, een refter, een leraarslokaal, de nodige berging en een secretariaat. De huidige voorbouw van de school zal volledig gesloopt worden. Het nieuwe gebouw komt op de plaats van de voorbouw te staan. Het achterste deel van de school, waar de kleuterklassen en de sporthal gevestigd zijn, wordt behouden”,  zegt schepen van Onderwijs Eddy Gorris (N-VA).
“Ondertussen werden de ontwerpplannen van het architectenbureau goedgekeurd en kunnen de werken op 8 april starten. De bouw van dit project zal een jaar in beslag nemen.”
De kosten worden geraamd op 2,16 miljoen euro.
In eerste instantie wou het gemeentebestuur de huidige voorbouw renoveren en voorzien van een extra verdieping. Na enkele maanden werden de werken echter stopgezet wegens vochtinsijpeling en stabiliteitsproblemen, en werd gekozen voor een nieuwbouw.
581

U kan het artikel op HLN nalezen op volgende link: https://m.hln.be/regio/heist-op-den-berg/bouw-van-schoolgebouw-de-hei-start-op-8-april~a6236983/ 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

De Hei bouwt -- Update december 2018

deheibouwtdec18

Onze bouwwerken krijgen achter de schermen stilaan een beetje vorm. De bouwvergunning is afgeleverd en de aanplakking wordt op school gedaan eind december. Het gunningsdossier is opgestuurd naar Agion voor subsidies. In de loop van het voorjaar zullen de bouwwerken eindelijk van start kunnen gaan! 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

De Hei bouwt -- Update mei 2018

schoolbouw

Persmededeling

17 mei 2018

Nieuwbouw voor basisschool Pijpelheide

Enkele jaren geleden bleek dat door het toenemende leerlingenaantal de gemeentelijke basisschool in Pijpelheide uit zijn voegen barstte. Het gemeentebestuur besloot dan ook om enkele extra klassen te bouwen, aansluitend bij het oude gedeelte. De bouwwerken zijn gestart in het najaar van 2016 maar ingevolge vochtinsijpeling en stabiliteitsproblemen besloot de gemeente enkele maanden later om de werken stil te leggen.

Er werden verschillende adviezen opgevraagd bij gespecialiseerde bureaus. Uiteindelijk was de beste optie om het huidige gebouw af te breken en voor een volledig nieuw gebouw te gaan.

Op 5 december 2017 stelde het schepencollege het architectenbureau ‘Morgen Architectuur’ aan om een voorontwerp te maken voor de gemeentelijke basisschool in Pijpelheide. Het gaat om de realisatie van een nieuwbouw voor de lagere school waarbij zes klaslokalen, een refter, een leraarslokaal, de nodige berging en een secretariaat gerealiseerd worden. De huidige voorbouw van de school zal volledig gesloopt worden. Het nieuwe gebouw komt in de plaats. Het achterste deel van de school, waar de kleuterklassen en de sporthal gevestigd zijn, blijft wel bestaan.

Ondertussen is het architectenbureau zijn ontwerpplannen komen voorstellen en werd het voorontwerp op 8 mei 2018 goedgekeurd door het gemeentebestuur. De kosten voor de realisatie van de nieuwbouw worden geraamd op 2.157.492,66 euro incl. btw. Hierin zijn de afbraak van de oude schoollokalen, het zetten van de nieuwbouw en de aanpassing van de omgeving inbegrepen.

Het gemeentebestuur is ook van plan om het gebouw in de toekomst een multifunctionele bestemming te geven. Het wil immers efficiënt omgaan met de realisatie van zijn nieuwbouwprojecten.
Info
-      Rita Bogaerts, directeur, 015 22 27 17, 0473 32 44 48, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
-      Eric Verbist, schepen van Onderwijs, 015 24 57 57, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gimme

ICT

Stip it

maandag, 18 februari 2019 10:30

Het nieuwe blogadres van L4

De nieuwe blog van het vierde leerjaar kan u op onderstaande weblink terugvinden:

https://www.facebook.com/groups/1492870444369692/ 

maandag, 18 februari 2019 09:35

Nieuws uit het eerste leerjaar

Omdat we nu al even in het eerste leerjaar zitten, besloot juf Lieve dat het tijd was voor iets nieuws en iets speciaals … !! We leerden naaien op papier ! Eerst moesten we onze eigen wintertrui versieren. We mochten kiezen tussen kleurtjes of wasco’s. Er mocht geen enkel wit stukje meer zijn op onze wintertrui. We versierden de trui met allerlei mooie tekeningen: een sneeuwman, een slee, een kerstboom, … . Daarna deed de juf iets heel raars: ze maakte met een perforator gaatjes aan de zijkant van onze wintertrui. Plots zat onze wintertrui vol gaatjes ! Daarna mochten we een kleurtje wol kiezen en plakte onze juf het wollen draadje achter op de wintertrui vast. We mochten we van onze papieren wintertrui een ‘wollen’ wintertrui maken. Niet zo makkelijk voor de kids van het eerste leerjaar. Maar sommigen waren er meteen mee weg en gingen de anderen zo snel mogelijk helpen. Benieuwd naar het resultaat ? Kijk hier onder dan maar eens mee !

Groetjes, de kids van het eerste leerjaar 

tekstL1 001tekstL1 002tekstL1 003

tekstL1 004tekstL1 005tekstL1 006

tekstL1 008tekstL1 007

download
Met Music For Life tijdens de warmste week zamelde onze school dit jaar geld in voor vzw Kinderland.
Directeur Dominiek Vanbesien stuurde ons een warme bedankbrief op. 
Die delen we graag met jullie allemaal: 

Beste kinderen, ouders en sympathisanten,

Mag ik jullie allen bijzonder hartelijk danken voor het mooie bedrag dat jullie met jullie activiteit bij elkaar hebben gesprokkeld ten voordele van vzw Kinderland. Dank u wel omdat u ons project de moeite waard vond om deze centjes aan te besteden.

In Kinderland begeleiden wij gezinnen met kinderen tussen 0 en 12 jaar, wanneer zij met opvoedingsproblemen worden geconfronteerd. Wanneer de opvoedingssituatie echt problematisch of verontrustend wordt, kunnen kinderen in ons centrum worden opgevangen. Er verblijven 28 kinderen in vier leefgroepen, waar we hen warm en liefdevol opvangen. Deze 
kinderen, die in moeilijke situaties opgroeiden ... 

vrijdag, 04 januari 2019 22:13

Het blogadres van de rode klas

vrijdag, 04 januari 2019 16:49

Gelukkig Nieuwjaar!!

Wij wensen iedereen een nieuw jaar,
bruisend en sprankelend,
stralend en schitterend,
gezond en gelukkig,
zorgeloos en prachtig!

-- Het ganse team van GBS De Hei --

509173 PI9KAJ 148 01

maandag, 17 september 2018 09:40

Jaarthema 2018-2019: Wiebel en Kriebel

wiebelkriebel

Via de personages Wiebel en Kriebel werken we een gans schooljaar rond bewegen en rust.  Wiebel is een rustig en stil meisje dat houdt van rustige dingen zoals lezen, yoga, rustige spelletjes spelen, in een zeteltje genieten van de natuur, …

Kriebel is een tegenovergesteld type dat houdt van springen, rennen, dansen en is een eerder energieke jongen.

Elke maand zullen Wiebel en Kriebel een maandpunt, dat te maken heeft met het jaarthema bewegen en rust, in de kijker zetten.