Welkom in de rode klas

De tweede kleuterklas heeft een rode kleur, een foto van iedere kleuter hangt er op de deur.
We mogen er spelen op zolder, dat vinden we reuze.holder, de bolder.

In onze klas woont een gekke pop "pompom" en dat is fijn, hij mag komen logeren als we jarig zijn.
Je komt er heel vriendjes tegen waarmee je samen veel zal spelen en leren:

Schilderen, dansen, zingen, nieuwe dingen ontdekken, woordjes klappen, turnen,..boetseren.
Soms trekken we er graag op uit en komen we meer te weten over de natuur,
de tandarts, 't verkeer..en 't fruit.

Zelfredzaamheid is belangrijk voor jou en mij: Een taakje in de klas hoort er dan ook bij.
Heb je soms verdriet en pijn? We zullen er altijd voor je zijn.

Foto's rode klas

ICT
maandag, 24 juni 2019 12:28

Zomervakantie

Het is geen
doei of dag, 
maar
tot ziens
met een
glimlach!
:-)

vakantie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

dinsdag, 11 juni 2019 09:37

Het schooljaar is bijna voorbij ...

Het schooljaar is bijna voorbij …

We zijn nu al in de maand mei, het schooljaar was zo snel voorbij.
We maakten veel plezier en gingen samen op zwier.
We zijn naar de kermis geweest en in de botsauto’s was het echt een groot feest.
We gingen op sportdag met een hele grote lach en we amuseerden ons elke dag.
Rekenen, spelling en lezen … we deden het allemaal, we schreven zelfs een spookverhaal.
We gingen met Wiebel en Kriebel op pad en beleefden wel wat.
We gingen naar het bos en naar de dierenkliniek, daar waren wel wat honden ziek.
We hebben ze geholpen en leerden heel wat bij, daarvan werden we zeer erg blij.
We speelden een spel in de bib en gingen naar het toneel, die waren erg origineel.
Met carnaval beleefden we knotsgekke dagen, spijtig genoeg was er geen carnavalswagen.
Het was echt een leuk jaar, we kunnen het goed met elkaar vinden, we zijn dan ook echte boezemvrienden.

Groetjes van het vierde leerjaar!

maandag, 03 juni 2019 11:20

Afsluiten MEGA project

Ook dit jaar namen de leerlingen van het 6de leerjaar deel aan het MEGA project. MEGA staat voor Mijn Eigen Goed Antwoord. In een pakket van 10 lessen kwamen onze leerlingen meer te weten over de gevaren van drugs en andere verslavende middelen.
We leerden omgaan met stress en werden gestimuleerd om gezonde keuzes te maken. Enkele van deze lessen werden gegeven door een echte politieman. Best indrukwekkend!

Wanneer we deze lessen met succes hadden afgerond mochten we gaan feesten op de mega-coole MEGA- fuif. Onze leerlingen haalden hun beste dansbenen boven en stalen de show op deze fuif.
Dit project werd volledig afgesloten met de terugkomdag van de politie. Hier kregen we een spetterende show te zien met politiehonden en werden enkele achtervolgingsscènes opgevoerd door de agenten.

Ook betraden we een rooktent en waanden we ons even echte brandweermannen en vrouwen. De politie had voor ons ook een hindernissenparcours voorzien dat we met de fiets moesten afleggen. Het was een top afsluiter van een top project!

maandag, 27 mei 2019 08:58

Radio Retro

Radio Retro… Wat een gekke naam? Radio Retro is een project waarbij alle 3de leerjaren uit Heist-op-den-Berg op bezoek gaan naar het rusthuis.

Woensdag 3 april was het onze beurt. We reden met de bus naar het woonzorgcentrum Heilige familie in Heist-op-den-Berg. We waren al enkele weken aan het oefenen om alle liedjes te zingen. We zongen: de lichtjes van de Schelde, de zevensprong, tiritomba, my bonnie, het loze vissertje, twee ogen zo blauw,…

In het begin waren we wel een beetje verlegen, maar na onze eerste noten hebben we uit volle borst gezongen. We kregen ook een rondleiding en gingen op bezoek bij de oudste bewoner. Nadien leerden we nog veilig met een rolstoel rijden. We kregen heel goede tips. Niet te vergeten! Tijdens de pauze mochten we lekker appelsap drinken en kregen we een koekje. Wij vonden het superleuk, maar ook voor de mensen in het rusthuis was het heel leuk.

Vele groetjes van het derde leerjaar!

 

maandag, 20 mei 2019 18:49

De kriebelkoffer

Nieuws uit de derde kleuterklas – Juf Greet

Soms volgen juffen nascholingen …en zijn ze zo enthousiast dat “het nieuwe” onmiddellijk in de klas wordt verwerkt!  Deze keer was ik bij de gelukkige enthousiastelingen .  

 “Ontspanning door de kriebelkoffer” gaf me zoveel kriebels… en gelukkig stond mijn kleutervolkje er ook helemaal voor open !  ‘de hoofdtelefoon’, ‘de bal’, ‘ringen afdoen’ voor jullie klinkt het bizar, maar wij weten waarover we praten namelijk over KLEUTERMASSAGE !!  Door middel van eenvoudige tekeningen wordt duidelijk gemaakt waar de kleuters moeten masseren. Kleuters worden veel rustiger en gaan aangenamer met elkaar om na die korte ‘kriebelmomenten’. smilie

dinsdag, 07 mei 2019 10:30

Sneeuwklassen in Stanzach

maandag, 29 april 2019 12:48

Carnaval

Op vrijdag 1 maart vierden we met de hele school carnaval. Alle kinderen en leerkrachten waren mooi verkleed.

‘s Morgens gingen we allemaal in stoet door het dorp. De kleuters mochten dan in de parochiezaal gaan spelen. Er werd ook een echte modeshow gehouden. 

’s Middags kregen alle kinderen een lekkere hot-dog, met dank aan de mensen van de ouderrraad.

Na de middag was het dan aan de kinderen van de lagere school om naar de parochiezaal te gaan. Daar stonden allemaal spelletjes van de uitleendienst klaar. De kinderen mochten in groepjes rond gaan en de spelletjes spelen.  Bv knikkeren, reuze-mikado, ballen gooien, sjoelbak,… Ze kregen een speelkaart per groep. Daar werd op aangeduid welke spelletjes ze al hadden gedaan.

Het was een leuke, toffe dag!

 

Stip it

maandag, 18 februari 2019 10:30

Het nieuwe blogadres van L4

De nieuwe blog van het vierde leerjaar kan u op onderstaande weblink terugvinden:

https://www.facebook.com/groups/1492870444369692/ 

maandag, 18 februari 2019 09:35

Nieuws uit het eerste leerjaar

Omdat we nu al even in het eerste leerjaar zitten, besloot juf Lieve dat het tijd was voor iets nieuws en iets speciaals … !! We leerden naaien op papier ! Eerst moesten we onze eigen wintertrui versieren. We mochten kiezen tussen kleurtjes of wasco’s. Er mocht geen enkel wit stukje meer zijn op onze wintertrui. We versierden de trui met allerlei mooie tekeningen: een sneeuwman, een slee, een kerstboom, … . Daarna deed de juf iets heel raars: ze maakte met een perforator gaatjes aan de zijkant van onze wintertrui. Plots zat onze wintertrui vol gaatjes ! Daarna mochten we een kleurtje wol kiezen en plakte onze juf het wollen draadje achter op de wintertrui vast. We mochten we van onze papieren wintertrui een ‘wollen’ wintertrui maken. Niet zo makkelijk voor de kids van het eerste leerjaar. Maar sommigen waren er meteen mee weg en gingen de anderen zo snel mogelijk helpen. Benieuwd naar het resultaat ? Kijk hier onder dan maar eens mee !

Groetjes, de kids van het eerste leerjaar 

Pagina 1 van 2